Kirkegårdsvedtægt

for Skanderborg Slotskirkegård,

Skanderup Kirkegård og

Højvangens Kirkegård 

kan læses her: »klik

 

Der findes yderligere et tillæg til vedtæger for gravpladser med plader- se her

Regler for plade i plæne i Skanderborg sogn

Særlige regler for afdelinger på Skanderborg kirkegårde, hvor gravsten nedlægges i plæne/bunddække

Afd. H på Højvangens kirkegård

Afd. C og P samt en del af afd.O og afd. F på Skanderup kirkegård.på Skanderup kirkegård

Afd. OGL-I samt række U01 og række 04 på Slotskirkegården

For at bevare karakteren som plæne gælder her følgende regler:

Gravstenen/pladen skal være 40 x 50 cm med indhuggede bogstaver. Pladen skal være af granit, helt lyse og helt mørke granittyper skal undgås. Pladen må ikke være poleret (blank).

Dog gælder for afd. O, Skanderup: Pladerne skal 55 x 55 cm, med påsatte bogstaver og være i mørk granit. Pladen må ikke være poleret (blank).

Der må kun være én sten på hvert gravsted.

For at bevare karakteren og et roligt helhedsindtryk i disse afdelinger er det sådan, at der alene må henlægges buketter eller sættes blomster i de metalvaser, som kan købes af kirkegården og nedgraves af kirkegårdens personale, alternativt i plastikkræmmerhus-vaser. Der må sættes gravlygter i plastik på gravstenen. Anden udsmykning, som kan bryde helhedsindtrykket må ikke sættes ud (f.eks. keramikskåle/glaslygter/glasvaser/fuglebade) lige som der ikke må plantes blomster, løg mv. i græsset. Disse ting vil blive fjernet af kirkegårdenes medarbejdere. (Dette er også af hensyn til den maskinelle pasning).

I vinterperioden må der anbringes en vinterkrans eller lignende. Hvert år i marts rydder vi op, og alle kranse og anden pynt fjernes. Herefter må der igen kun anbringes buketter.