Konfirmation


Konfirmation betyder bekræftelse

Ved konfirmationen bekræftes det i kirken, at det guddommelige tilsagn, der blev givet i dåben, står ved magt. 

Gennem bønner og velsignelsen gentages Guds løfte fra dåben om at følge konfirmanden med sin kærlighed gennem hele livet. Konfirmandens navn nævnes og han eller hun modtager velsignelsen.

 

Konfirmationsritualet har to muligheder:

Konfirmanden kan selv svare ja, som en gentagelse af det ja, der blev sagt ved dåben og herefter modtage konfirmationsvelsignelsen.

Eller konfirmanden kan modtager velsignelsen uden selv at svare ja, men lade konfirmationsvelsignelsen stå som kirkens bekræftelse af dåben. 

 

Konfirmationsforberedelse
For at blive konfirmeret skal man være døbt, og man skal gå til konfirmationsforberedelse samt skaffe sig et passende kendskab til Folkekirkens gudstjeneste.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen i Skanderborg foregår i

Kirkecenter Kirkebakken, Kirkebakken 4
og i Kirkecenter Højvangen, Mallinggårdsvej 3.

Elever fra Realskolen og Morten Børup skolen går til konfirmationsforberedelse i Kirkecenter Kirkebakken - ved Skanderup kirke.
Elever fra Niels Ebbesen skolen går til konfirmationsforberedelse i Kirkecenter Højvangen, på Mallinggårdsvej 3. 

Præsterne kommer gerne på besøg i klasserne med indskrivningsblanketter, når eleverne er begyndt i skolen efter sommerferien. 

NYT- Konfirmandmesse 23. januar og 12. marts

Min, din, vores fest – igen og igen

Alle har ret til en fantastisk konfirmationsdag. En konfirmationsfest kan dog hurtig blive et uoverskueligt projekt med et budget, der løber løbsk.
Præsterne i Skanderborg Kommune afholder i samarbejde med frivillige kræfter en konfirmandmesse til januar og igen i marts. Her kan årets konfirmander komme og ”leje” kjoler/jakker & bukser og få en masse gode idéer og inspiration til indbydelser, borddækning, blomster, håropsætning m.m. Messen er tænkt i et bæredygtigt lys – både i forhold til naturens og egne ressourcer.

Endelig er messen en anledning til at støtte god sag, da overskuddet går til konfirmationshjælp til trængte familier. Man betaler et symbolsk beløb på 100 kr. for tøjet og forpligter sig på at aflevere det rent efter festen, så tøjet kan genbruges af andre konfirmander. Der er masser af tøj til både piger og drenge i en utrolig høj kvalitet.
Tøjet er doneret af både private og forretninger, og meget af det er ganske nyt. Det vil være muligt at få hjælp til at lægge op, sy ind o. lign.

Konfirmationsmessen finder sted onsdag d. 23. januar kl. 17-20 i Pavillon 5, Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg. Tirsdag den 12. marts fra kl. 17-20 er der en ekstra mulighed for at komme og prøve og ”leje” tøjet.