Koncerter

TO STEMMER Koncert i Slotskirken søndag den 3. marts kl. 16.00

Kunstens rolle som medium for menneskets følelser er velkendt, men hvordan kan musikken give liv til den indre stemme, intellektet ikke formår at beskrive?

Celloen er ofte blevet sammenlignet med den menneskelige stemme, og komponister har gennem århundreder ladet celloen tale for mennesket, når ordene ikke rækker.
I dette program får cello og stemme lov til at stå nøgne overfor hinanden og til tider smelte sammen i formidlingen af menneskets indre ensomme dialog. Fra barokkens Händel og Bach over Shostakovitj og Vaughan Williams til nutidige John Frandsen skildres de menneskelige følelser gennem ensomme iagttagelser af naturen, som antager både idylliske og golde former.

De medvirkende ved koncerten er: Mezzosopranen Clara Stengaard Hansen, som dimitterede sidste år fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense efter studier hos Henriette Bonde Hansen og Helene Gjerris. Hun har desuden studereret scenekunst på teaterhøjskolen Rødkilde og bevæger sig gerne i et krydsfelt mellem sang og skuespil. Som solist og performer har hun især beskæftiget sig med ny musik. Det seneste år har blandt andet budt på opførelser af Ligetis værk for sang og slagtøj, Sippal, dobbal, nádihegedüvel, i Odense og Stockholm.

Carl Henning Fredriksson fra Gotland, som er uddannet på konservatorierne i Odense, Wien og Malmø hos navne som Thorleif Thedéen, Robert Nagy (solocellist i Wiener Philharmoniker) og John Ehde. Foruden freelancearbejde som solist og orkestermusiker i orkestre i Wien, Odense og på Malmø Opera, er han en flittig kammermusiker og turnerer med Anders Kihlström, Ingrid Tobiasson og Gotlands Blåsarkvintett. med til at grundlægge Belvedere Trio i Wien.

Der er fri entre.

Frode Stengaard

Strygetrioer af Mozart og Schubert Koncert i Slotskirken søndag den 7. april kl. 16.00

Her kan man først høre Schuberts lille trio i B-dur, men koncertens hovedværk er Mozarts Divertimento i Es-dur KV 563.

Denne trio, som Mozart skrev på bestilling fra en logebroder, er komponeret i 1788 efter de sidste tre symfonier og blev uropført i Dresden med Mozart selv på bratschen.
Selvom divertimento står for noget underholdende, går Mozart på alle måde ud over grænserne; det er hans længste værk indenfor kammermusikken, det er det første større værk for sin besætning, og det rummer så stor skønhed, at man bliver ganske fortryllet.

Musikerne som medvirker ved koncerten er: Clara Richter-Bæk (violin) er uddannet på DKDM i København, Hochschule für Musik i Køln og Hochschule für Musik und Theater i München. Hun har med Cailin Kvartetten vundet 1. prisen i P2's Kammermusikkonkurrence og i Sveriges Internationale Kvartet Konkurrence.
Som solist har hun vundet 2. pris i Den Danske Violin konkurrence og har optrådt med bl.a. DR Underholdnings-orkestret, Copenhagen Phil og Jenaer Philharmonie. Hun var ansat i Münchener Kammerorchester inden hun i 2007 vandt stillingen som koncertmester i Randers Kammerorkester.

Luminita Marin (bratsch) er uddannet i Bucharest, Rumænien, på Dinu Lipatti College of Music og George Enescu Music School. Hun har været ansat som solobratschist i Sao Paulo Symphony Orchester, Oslo Philharmonic og Odense Symfoniorkester.
I 2014 vandt hun stillingen som 1.solobratschist i Århus Symfoniorkester.

Anne Hall (cello) er uddannet på DJM, Århus, hos William Pleeth, London, og fik senere Graduate Diploma  fra kammermusikklassen på The Hartt School of Music i Connecticut, USA, hos Emerson Kvartetten. Hun har en lang karriere som kammermusiker bag sig og har optrådt i Canada, U.S.A, Europa og Syrien bl.a med klavertrio, fløjteduo, Aros Kvartetten, Copenhagen String Trio og det svenske kammerensemble, Camerata Roman. Hun har desuden spillet med de fleste danske symfoniorkestre og kammerensembler.

Der er fri entre.

Frode Stengaard

Koncerter og musikarrangementer

27jan kl. 16:00

Slotskirken koncert

Orgelmusik af Bach i Slotskirken

Januar har i de sidste par år været tiden til musik …

27jan kl. 16:00
03mar kl. 16:00

koncert i Slotskirken

TO STEMMER

Koncert i Slotskirken søndag den 3. marts kl. 16.00

Kunstens rolle som …

03mar kl. 16:00
16mar kl. 16:00

Påskekoncert i Skanderup Kirke

Opføres som en musikalsk optakt til påsketiden, G. B. Pergolesis berømte og afholdte …

16mar kl. 16:00
07apr kl. 16:00

Koncert i Slotskirken

Strygetrioer af Mozart og Schubert

Koncert i Slotskirken søndag den 7. april kl. 16.00

 …

07apr kl. 16:00
14apr kl. 19:00

Skanderup Kirke - Aftensang til Påske v/Heidi Torp

Kirkens voksenkor opfører under ledelse af Poul Bajlum kormusik til påske af blandt …

14apr kl. 19:00