Sådan påvirker corona-restriktionerne kirken

Opdateret 29.10.2020

Selv om der fra den 26. oktober og fire uger frem i samfundet generelt er forsamlingsforbud på maks. 10 personer, er folkekirken i grove træk undtaget dette. Folkekirken er i stedet omfattet af særlige retningslinjer, som Kirkeministeriet har udarbejdet på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det betyder, at det stadig er muligt for os at afholde gudstjenester, dåb, vielser, bisættelser og begravelser i kirkerne samt en række arrangementer i kirkecentrene – dog med stort fokus på afspritning, afstand og max deltagerantal!

 

Afstandskrav og arealkrav gælder
I stedet for forsamlingsforbuddet i kirken er antallet af deltagere til gengæld bestemt af et afstandskrav og et arealkrav, der betyder, at man i kirken skal sidde med mindst én meters afstand mellem hinanden (og to meter, hvis der er sang), med mindre man er fra samme husstand. Vi har derfor nøje målt op, hvor mange deltagere, vi må være i alle vore lokaler.

 

Udendørs begravelser og bisættelser
Udendørs begravelse og bisættelse – eller den del af en begravelse eller bisættelse, som finder sted udendørs – er fra den 26. oktober omfattet af et forsamlingsforbud på maks. 50 deltagere.

 

Krav om mundbind 
I kirker og kirkecentre er der fra den 29. oktober til og med 2. januar 2021 krav om, at man bærer mundbind eller visir. Dette betyder dog ikke, at man kan sidde tættere sammen, eller være flere personer i kirkerummet.
Det er bortvisningsgrund at undlade dette jf. gældende retningslinjer. Børn under 12 år og personer med lægelig grund er undtaget.

 

Vi spritter selvfølgelig af
Alle bedes benytte spritdispenserne ved indgange til kirker og kirkecentre. Vores kirketjenere spritter i øvrigt bænke og kontaktflader af mellem hver kirkelig handling, lige som vi også i denne tid benytter trykte salmeark frem for salmebøger. 

I denne periode serveres der ikke kirkekaffe i forbindelse med gudstjenester.

 

Kirkekontoret er åbent, men...
Vi opfordrer til, at du kun møder fysisk op, hvis det er strengt nødvendigt. Fra d. 29.10 bedes du bære mundbind ved fremmøde på kirkekontoret.
Kirkekontoret kan kontaktes på tlf: 86520212 eller skanderborg.sogn@km.dk

Føler du dig sløj, skal du selvfølgelig blive hjemme!

 

Link til online andagter og andre idéer til brug af kirken i en "Corona-tid": Klik her