Konfirmationsdatoer 2019

Niels Ebbesen skolen: lørdag den 4. maj

Realskolen: søndag den 5. maj

Morten Børup skolen A + B: lørdag den 11. maj

Morten Børup skolen C + D: søndag den 12. maj

Konfirmation

  

Konfirmation betyder bekræftelse.

Ved konfirmationen bekræftes det i kirken, at det guddommelige tilsagn, der blev givet i dåben, står ved magt. 
Gennem bønner og velsignelsen gentages Guds løfte fra dåben om at følge konfirmanden med sin kærlighed gennem hele livet. Konfirmandens navn nævnes og han eller hun modtager velsignelsen.

 

Konfirmationsritualet har to muligheder:

Konfirmanden kan selv svare ja, som en gentagelse af det ja, der blev sagt ved dåben og herefter modtage konfirmationsvelsignelsen.

Eller konfirmanden kan modtager velsignelsen uden selv at svare ja, men lade konfirmationsvelsignelsen stå som kirkens bekræftelse af dåben. 

 

Konfirmationsforberedelse
For at blive konfirmeret skal man være døbt, og man skal gå til konfirmationsforberedelse samt skaffe sig et passende kendskab til Folkekirkens gudstjeneste.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen i Skanderborg foregår i

Kirkecenter Kirkebakken,

Kirkebakken 4

og i Kirkecenter Højvangen,

Mallinggårdsvej 3.

Elever fra Realskolen og Morten Børup skolen går til konfirmationsforberedelse i Kirkecenter Kirkebakken - ved Skanderup kirke.

Elever fra Niels Ebbesen skolen går til konfirmationsforberedelse i Kirkecenter Højvangen, på Mallinggårdsvej 3. 

Præsterne kommer gerne på besøg i klasserne med indskrivningsblanketter, når eleverne er begyndt i skolen efter sommerferien.  Konfirmation 2018

Konfirmationsdatoer i Skanderborg 2018:

 

lørdag 5. maj 2018  Morten Børup 7. A og B     
søndag 6. maj 2018 Morten Børup 7. C
søndag 6. maj 2018 Rudolf Steiner skolen i Stilling kirke
lørdag 12. maj 2018 Niels Ebbesen skolen
søndag 13. maj 2018  Realskolen   

 

Konfirmander fra andre sogne vil altid kunne blive konfirmeret i hjemsognet, selv om konfirmationsforberedelsen foregår i Skanderborg.

 


Kære konfirmander/linedansere!

Om få måneder folder årets konfirmander deres svanevinger ud.

Konfirmationsgudstjenesterne hører til blandt årets festligste og mest rørende. Kirkerne er stuvende fulde af søde, velklædte, spændte konfirmander og af festklædte og rørte familier, der stolt rejser sig, når deres konfirmand knæler og modtager konfirmationsvelsignelsen. Konfirmanderne får den dag en masse ord med på vejen, også fra deres præst.

Kære konfirmander, kære linedansere!

Vi har lige sunget om linedanseren, som har sin line - den som er selve livet - udspændt foran sig (Per Krøis Kjærsård, Linedanser nr. 145 i HSS). Vi har sunget om det mod, der må til for at træde ud på linen, og om dansen både dér, hvor livet er stort og vidunderligt, og dér, hvor vi mister balancen og opdager, at der ikke er noget sikkerhedsnet: dér hvor dansen bliver tung og livet gør ondt. I konfirmander er både en flok smukke unge mennesker og en flok linedansere. I dag tager I det første skridt ud på den line, som I skal danse på resten af jeres liv. Derfor får I en lille stang og en rød snor af mig - linedanserens vigtigste udstyr. Snoren er til at balancere på og stangen er til at holde balancen med. begge dele er meget vigtige, for det er vigtigt at have en vej at følge, og det er vigtigt at have noget eller nogen at støtte sig til.

Det er ikke tilfældigt, at det er en rød tråd, jeg har givet jer. I kender nok udtrykket "den røde tråd". Der kan være en rød tråd i en bog eller i en film, og der kan være en rød tråd i vores liv. Den røde tråd er det, der holder det hele sammen. Det er ikke altid, at den er så tydelig. Nogen gange kan det være helt umuligt at få øje på det, der binder livet sammen. Der er dage eller perioder, hvor alt føles som kaos, og hvor man uvægerligt vil tænke: "Er der overhovedet nogen mening i alt det her?" Eller: "Hvor kommer jeg egentlig fra, og hvor er jeg egentlig på vej hen?".

Når I sidder her i dag, er det fordi, der er en rød tråd i jeres liv, som bliver ved med at være der, uanset hvor meget rod, I kommer til at møde. Den røde tråd er Gud, som er med jer alle dage indtil verdens ende. Det lovede han jer, da I blev døbt, og det vil han bekræfte om lidt i jeres konfirmation. I har altid mulighed for at følge den røde tråd, der udgår fra Gud - også selvom I ikke altid tænker over det og måske slet ikke påskønner det. Når som helst I træder ind i kirken, vil han nikke kærligt og genkendende: "Nå, der har vi sandelig Anne, Benjamin, Casper, Ditte og alle I andre." Han spørger ikke, hvorfor det dog er så længe siden, I sidst har været her, eller hvad i alverden det dog er, I har haft gang i siden sidst. Det er kun mennesker, der spørger sådan. Det er kun mennesker, der har så travlt med at stikke næsen i andres sager. For Gud er du værdifuld, som den du er. Den vished vil altid være en rød tråd i jeres liv. I er gode nok, fordi I er jer! Ud over den røde tråd, som udgår fra Gud, så skal I også hver især finde en rød tråd gennem jeres liv. Jeg vil ønske for jer, at I vil følge jeres hjerte, og at I må sige ja og nej de rigtige steder.

Den lille stang, skal minde jer om, at I ikke behøver at skulle det hele selv. I er omgivet af mennesker, der vil hjælpe jer, give jer et kærligt puf i den rigtige retning eller gribe fat i jer, hvis I er ved at falde. Kirken er i dag fuld af dem, der elsker jer. Brug dem, jeres familie og venner, både når dansen går let, og når I er ved at miste balancen. Og brug Gud! Han bærer nemlig med på jeres liv, og han bærer jer, hvis I har brug for det. Det er det løfte, I har fået i dåben, og det løfte, der bliver gentaget i dag.

Så kære søde linedansere. Kast jer ud i dansen, sig ja til livet - det store, svære og vidunderlige liv - og husk, at I ikke behøver at skulle det hele selv. I har en rød tråd at balancere på og en stang at holde fast i: jeres familie, venner og Gud.

Til lykke til årets konfirmander og deres familier!

Line Rudbeck

 


Andre aktiviteter i sognet

BegivenhedDato

Menighedsrådsmøde

Offentligt menighedsrådsmøde. Dagsorden kan ses på hjemmesiden. …

22. aug 19:00
21:00
22. aug 19:00 -
21:00

Elitekor i Slotskirken

Ved denne sensommerkoncert kan man høre Vokalensemblet GAIA, som ledes af …

27. aug 16:00
17:00
27. aug 16:00 -
17:00

Kirkecenter Kirkebakken Højskoledag

Den 5. september:”Det lykkelige Arabien anno 2017” ved antropolog, …

5. sep 10:30
14:00
5. sep 10:30 -
14:00

Syng Sammen

Syng sammen med sang fra Højskolesangbogen. Foregår i: Kirkecenter …

6. sep 14:00
16:00
6. sep 14:00 -
16:00

Skanderup Kirke Koncert

»Cohen i Kirken« koncert i Skanderup KirkeOnsdag den 6. september kl. …

6. sep 19:30
21:00
6. sep 19:30 -
21:00

Spis sammen

Vi besøg af Skanderborg kommunes demenskonsulent Lisbeth Hyldegaard. Lisbeth …

13. sep 18:00
21:00
13. sep 18:00 -
21:00

Kirkecenter Højvangen Filmklub

Torsdag den 14. september vises den prisbelønnede film, “Shine”, …

14. sep 18:30
23:00
14. sep 18:30 -
23:00

Kulturaften

Release koncert går i Martin Luthers fodspor          …

15. sep 19:00
22:00
15. sep 19:00 -
22:00

Pilgrimsvandring

Vandringerne indledes og sluttes med reflektion, sang og bøn.Vi vandre i …

19. sep 19:00
21:00
19. sep 19:00 -
21:00

Menighedsrådsmøde

Offentligt menighedsrådsmøde. Dagsorden kan ses på hjemmesiden. …

20. sep 19:00
21:00
20. sep 19:00 -
21:00

 

Nyt tiltag for borgere i Skanderborg sogn.


Sorggruppe for unge

Sorggruppe i sognet for 13-19 årige fortsætter

Samtale for teenagere der har mistet en nærstående hver anden onsdag kl. 16.30 - 18.30.

Kontakt sognepræst Heidi Torp på tlf. 23 24 09 89

eller på mail ht@km.dk


Læs Kirkebladet